Search This Blog

Loading...

Wednesday, April 13, 2011

AMYZA AZNAN MASUK HOSPITAL???

Amyza Aznan Masuk Hospital Gara-Gara Bulu Mata Palsu

Amyza Aznan
PETALING JAYA: Pelakon Amyza Aznan ditahan di hospital Ampang Puteri, dekat sini, Selasa kerana dipercayai mengalami jangkitan kuman pada kedua belah matanya.
Amyza memberitahu kedua belah matanya bengkak selepas dia menggunakan bulu mata palsu ketika penggambaran drama berjudul Ahmad Albab Yang Punya.
“Sebelum ini mata saya pernah bengkak selepas guna bulu mata palsu tetapi kesannya tak lama. Beberapa hari selepas itu sudah baik, tapi kali ini lebih teruk dan sakit.
“Sejak Jumaat lalu mata saya berair, membengkak dan terlalu sakit sehingga tidak boleh tidur,” ujarnya ketika dihubungi mStar Online di sini, Selasa.
Amyza (kiri) ditahan selama tujuh hari di Hospital Ampang Puteri akibat jangkitan kuman pada mata. Turut melawatnya penyanyi Fazli Zainal (tiga dari kiri) dan rakannya, Kelly Azman.
Bagaimanapun, katanya, doktor masih menjalankan pemeriksaan terperinci terhadap jangkitan tersebut.
“Buat masa ini doktor masih bagi ubat setiap 15 minit sekali dan mahu melihat keadaan saya dalam masa tujuh hari ini.
“Dan jika keadaan semakin kritikal mungkin akan diberi suntikan antibiotik,” ujarnya yang mengangkakan akan ditahan selama tujuh hari untuk mendapatkan rawatan lanjut.
Tambah Amyza dia terpaksa berehat daripada penggambaran drama tersebut sehingga kedua belah matanya pulih sepenuhnya.
Selain itu, Amyza turut kesal apabila terpaksa menolak sebuah tawaran telefilem yang bakal memulakan penggambaran beberapa hari ini akibat masalah berkenaan.

USOP KAWEN???

(GAMBAR)Perkahwinan Usop Wilcha Suatu Ketika Dahulu

gambar kahwin usop wilcha
Amik kau. Cun melecun bini Usop Wilcha. Untuk pengetahuan, isteri Usop Wilcha, Noorafiza Abdul Aziz baru berusia 28 tahun. Hasil perkahwinan mereka telah dikurniakan seorang anak lelaki, Syed Caliph Umar yang kini berusia 8 bulan. Dan Usop Wilcha ini bukan calang-calang orangnya. Dengar cerita dia memegang jawatan yang tinggi di sebuah syarikat besar Malaysia. Kagum kan?
gambar kahwin usop wilcha
Jangan lupa nantikan filem terbaru Usop Wilcha yang bertajuk Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit. Pasti meletup macam cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah. Tak sabar nak tengok lakonan mantap si Usop ini. Rasa-rasanya boleh ke Usop Wilcha menang ABPBH2011 nanti?

AMENG KENA SEBAT???????

Ameng Spring Dipenjara 8 Tahun & Dihukum Sebatan 10 Kali

amengspring
Kerana dadah badan binasa. Kerana dadah hancur keluarga. Kerana dadah tubuh merana. Aceh, macam buat cerpen pulak. Tetapi itulah nasib Ameng Spring yang dikenakan hukuman penjara 8 tahun dan 10 kali sebatan selepas mengaku bersalah atas 3 dakwaan terhadap dirinya.
Ameng, didakwa bersama-sama isterinya Sabariah Zakaria, 41, bagi pertuduhan pindaan pertama dan kedua. Sabariah yang mengaku tidak bersalah kemudiannya dibebaskan selepas pihak pendakwaan menarik balik kedua-dua pertuduhan terhadapnya.
Bagi pertuduhan pindaan pertama, Ameng dihukum penjara lapan tahun dan 10 sebatan selepas mengaku bersalah memiliki kanabis seberat 105.90 gram dalam sebuah bilik hotel di Jalan Melaka Raya 3, Taman Melaka Raya, Bandar Hilir di sini pada 5.20 petang 1 Februari lepas.
Dia didakwa mengikut Seksyen 6, Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum di bawah Seksyen 39A (2), Akta yang sama dan dibacakan bersama di bawah Seksyen 34 Kanun Keseksaan, yang membawa hukuman penjara seumur hidup atau penjara tidak kurang dari lima tahun dan sebatan tidak kurang dari 10 sebatan.
Bagi pertuduhan pindaan kedua, Ameng dihukum penjara dua tahun setelah mengaku bersalah pada waktu, tempat dan tarikh yang sama, memiliki dadah methamphetamine seberat 0.22 gram.
Dia didakwa mengikut Seksyen 12, Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 12 (3), akta yang sama dan dibaca bersama mengikut Seksyen 34 Kanun Keseksaan, yang membawa denda tidak lebih RM100,000 atau penjara tidak lebih lima tahun atau kedua-duanya.

BILA USOP HANTU KAK LIMAH MENGAMUK???

Usop Wilcha Mengamuk Kepopularitian Disalah Guna, Kita Bakor Je!!!

usop wilcha
Inilah bahana bila jadi popular. Semua orang nak amik kesempatan. Mangsa terbaru tak lain tak bukan Usop Wilcha. Khabarnya admin Facebook Usop Wilcha Glamor di Pentas ABPBH2010 mengambil kesempatan menjual barangan seperti T-Shirt, seluar dalam dan saputangan tanpa kebenaran tuan punya. Perkara ini terkantoi apabila salah seorang pembeli menghubunginya berkaitan hal tersebut. Terus Usop Wilcha buat statement di Facebook rasminya.
usop wilcha
Dan sebenarnya sudah ada interaksi antara Usop Wilcha dan admin Facebook yang menjual barangan tersebut seperti di bawah.
usopp
Gelak tak ingat Abang Nara membaca komen si tuan punya admin. Abang Nara tak rasa penat tahap mana pun kalau setakat nak promote Facebook page seseorang yang dah memang sedia famous. Tapi Abang Nara puji otak tuan punya admin Facebook ini. Memang pandai cari duit. Bawak-bawaklah berbincang. Benda boleh setel. Yang penting kena buang ego masing-masing. Kalau dedua keras kepala sampai mati pun tak habis.
Kalau susah sangat, kita bakor je ~~~~~~~~

FASHA SHANDA KUAT???

Fasha Sandha Ialah Seorang Wanita Besi

fasha sandha
Kalau kisah hidup Fasha Sanda dijadikan filem, Abang Nara berani jamin ianya akan meletup dan mendapat kutipan lebih RM10 juta. Siapa yang taknak tengok susur galur kehidupan artis paling kontroversi Malaysia. Jatuh berkali-kali tetapi tetap gah dan bangun semula. Ikuti temubual ekslusif Murai dan Fasha Sandha bekenaan kemenangannya di ABPBH2010 baru-baru ini:-
MURAI: Firstly, tahniah atas kemenangan Fasha sebagai Pelakon Wanita TV Popular?
FASHA: Syukur Alhamdulillah. Kemenangan yang tidak dijangka. Memang saya terkejut apabila nama saya dipanggil kerana saya sangkakan Lisa atau Tiz Zaqyah yang akan menang untuk kategori ini. Apapun, syukur dan berterima kasih kepada peminat saya. Terima kasih juga kepada keluarga dan sahabat yang tidak jemu memberi sokongan sehingga sekarang.
Terima kasih kepada semua follower saya di twitter @FashaSandha1 dan fan page ‘We love Fasha Sandha’. Mereka sentiasa bersama saya ketika susah dan senang.
Mereka juga sering memberi kata-kata semangat buat saya. Tak lupa juga kepada wartawan yang memberikan sokongan terhadap kerjaya saya. ‘Thanks for being there for me through good times and bad times’.
MURAI Ramai yang berpendapat Fasha Sandha telah bangkit semula setelah terpalit dengan beberapa kontroversi sebelum ini (komen)?
FASHA: Syukur. Saya adalah wanita besi. Saya pernah melalui banyak pengalaman suka dan duka. Jadi saya sudah lali. Setiap kali ada cerita yang tidak enak, saya biarkan saja. Ianya akan berlalu.
MURAI: Saat diumumkan sebagai pemenang, bagaimana perasaan Fasha pada malam tu?
FASHA: Sebelum saya naik ke Genting saya tidak mengharapkan apa-apa kemenangan. Saay pergi umtuk jadi one of the presenter. Say ajuga pergi untuk memberikan sokongan pada Berita Harian yang banyak berjasa pada saay. Tiba-tiba nama saya dipanggil untuk menerima anugerah kategori Pelakon TV Wanita Popular. Saya rasa sangat terkejut. I wasn’t prepare to go up on stage to win so saya tidak sediakan sebarang ucapan. Jadi saya tidak tahu apa yg saya perlu kata ketika berada di pentas. Ucapan yg saya berikan itu adalah secara spontan. Ianya lahir ikhlas dari hati saya.
MURAI: Sekarang ini, Fasha dah boleh terima tak hakikat kemenangan Fasha?
Fasha: Alhamdulillah, ini kemenangan kelima untuk ABPBH. Syukur, Alhamdulillah. Insyaallah, saya akan cuba buat yang terbaik di masa akan datang.
MURAI: Merampas semula gelaran yang pernah dipegang satu masa dulu, tak mudah. Lebih-lebih lagi pada saat Fasha terpalit dengan pelbagai kontroversi. Bagaimana Fasha melakukannya (menang)?
FASHA: Peminat sekarang sudah pandai menilai bakat seseorang artis. Jadi mereka tidak pedulikan segala kontrovesi tersebut. Mereka menilai pada bakat dan lakonan serta kualiti kerja saya.
MURAI: Adakah ini merupakan satu kejayaan yang manis?
FASHA: Sangat manis… kemenangan yang tidak dijangka dan akan diingati sepanjang hayat.
MURAI: Apakah agaknya faktor utama yang mendorong peminat memilih Fasha sebagai pemenang?
FASHA: Bakat., komitmen dan kualiti kerja. Juga kejujuran sayapada mereka.
MURAI: Adakah fasha rasa bakat Fasha kini lebih dihargai berbanding kontroversi?
FASHA: Syukur Alhamdulillah, bakat dan populariti, harus seiring, Alhamdulillah.
MURAI: So, apa azam Fasha Sandha sekarang ini?
FASHA: Saya akan cuba buat yang terbaik. Saya juga akan cuba perbaiki kelemahan saya. Insya Allah saya juga akan mempertingkatkan lagi mutu lakonan saya di masa yang akan datang.
MURAI: Apa projek terkini Fasha?
FASHA: Saya akan menjayakan drama bersiri 13 episod RtM2 : 5 tahun 5 minit serta drama bersiri 28 episod slot Akasia Tv3 : Dewa Chintaku. Malah, saya juga akan menyambung kontrak bersama Habib Jewel untuk tahun yang ke-3.
MURAI: Kebelakangan ini, Fasha asyik berlakon drama. Bila nak kembali ke layar perak?
FASHA: Insya Allah, tidak lama lagi peminat pasti akan melihat saya di layar perak menerusi filem Dari Kerana Mata arahan Melissa Saila. Filem ini menampilkan saya sebagai heroin kepada Awie. Ia bakal ditayangkan di pawagam tidak lama lagi. Saya juga ada mendapat tawaran untuk berlakon dalam filem lain tapi karektor dan jalan ceritanya agak kurang menarik. Jadi, saya tolak tawaran tersebut.
MURAI: Bagaimana dengan kehidupan peribadi sekarang?
FASHA: Sangat bahagia dan gembira. Salon saya juga mendapat sambutan ramai. Alhamdulillah. Tahun yang paling bermakna untuk saya. Semoga kegembiraan dan kebahagiaan ini akan berkekalan buat selama lamanya.

Tuesday, April 12, 2011

BETULKAH PELAJAR AF9 KENA DERA???

HAI, kita jumpa lagi bersama Kak Eton. Macam mana? Semua peminat setia AF9 dah mula mengundi?
Kak Eton bukannya apa, saja nak ingatkan. Jangan suka mengundi saat-saat akhir takut nanti pelajar kesayangan 'korang' akan tersingkir. Masa itu, nak menangis keluar hingus pun dah tak berguna! Kali ini Kak Eton nak kongsi cerita mengenai 12 pelajar dalam rumah kaca itu. Beberapa hari lalu mereka dibawa keluar ke Lembah Pangsun, Selangor sebaik persembahan konsert pertama selesai. Pihak produksi bukannya saja nak dera atau seksa mereka sebaliknya ia dilakukan dengan tujuan menguji semangat kerja secara berkumpulan. Kita tengok nanti bagaimana rakaman aksi mereka kelak. Dalam usaha nak menguji mereka, Kak Eton dengar, ada antara pelajar ini yang tidak tahan 'daulat'. Mungkin juga mereka tak pernah mengikuti latihan di Pusat Latihan Khidmat Negara (PLKN) agaknya. Bukan itu saja, Kak Eton turut dengar cerita panas ada segelintir pelajar yang dah cemburu dengan kawan-kawan mereka kerana berjaya membuat cabaran dengan baik. Agak-agaknya siapalah mereka tu? Waktu sama Kak Eton sendiri cemburu bila pelajar AF9 zaman sekarang lebih mewah berbanding dengan yang dulu. Setiap minggu ada saja mereka dihadiahkan dengan pelbagai hadiah menarik. Penat Kak Eton bergosip, habuk pun tarak. Sebaliknya pelajar AF9 baru-baru ini terima hadiah hebat, iPad. Seronok sakanlah dia orang. Haa jangan pandai-pandai nak cuba tengok Internet dan masuk laman sosial. Semua kan dah kena kuarantin! Amboi bertuahnya si kacak Afif tu apabila berpeluang menyaksikan konsert Justin Bieber yang akan berlangsung pada 20 April nanti. Nak tahu dia bawa siapa ke konsert itu nanti? Tengoklah Diari AF9 nanti. Alamatnya selepas ini timbullah gosip percintaan antara mereka.

Dalam diam rupanya si Azri tu pandai bermain gamelan. Baguslah sekurang-kurangnya ada juga bekalan ilmu apabila bergelar penyanyi nanti. Si Eka pula dikatakan bekas penari gelek. Wah gituuuuu. Hai, seronoknya Kak Eton dengar ibunya si Nera sanggup turun dari Sabah untuk menjenguk anaknya di rumah kaca. Sayangnya dia hanya dapat melihat dari jauh dan tidak dibenarkan berjumpa. Kesiannya...
Itulah antara cerita dalaman yang Kak Eton dengar. Kita jumpa lagi Sabtu ini. Apapun Kak Eton sedih Laika kena buang dari AF9. Sabarlah dik, dugaan.

ANUAR ZAIN MELETOP-LETOP??

Anuar cipta sejarah


E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
DEMAM Minggu Setiausaha terus berlangsung dan antara yang menjadi perhatian adalah persembahan penyanyi lagu Sedetik Lebih, Anuar Zain.
Apa yang menarik, Anuar turut mencipta sejarah peribadi apabila diundang mengadakan persembahan bertemakan acara itu di tiga negeri berbeza.

Bagi peminat Anuar Zain di Selatan Semenanjung, persembahan akan diadakan di Dewan Tanjung Puteri, Persada Johor, Johor Bahru, pada 19 April ini.
Apatah lagi penganjurnya Johor Corporation sudah lama merancang untuk membawa Anuar bertandang ke Johor iaitu sejak enam tahun lalu. Hanya baru sekarang kesempatan itu diperoleh.

Jelas Pengurus Anuar Zain, Rohila Tahir, sewaktu dihubungi RAP, ini pertama kali membabitkan tiga negeri.

"Dulu pada 2005, Anuar pernah juga beraksi di tiga lokasi tapi dua negeri saja iaitu dua di Kuala Lumpur dan satu lagi Kuching, Sarawak.